Jan Kapla
Bachelor's thesis
Aromatické látky v červených vínech
Aromatic compounds in red wines
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na aromatické látky v červených vínech. Literární část obsahuje tři hlavní kapitoly, kdy první pojednává o technologii výroby červených vín a popisuje vybrané kroky, na ní navazuje kapitola obecně rozdělující buket vína a jednotlivé skupiny aromatických látek vyskytujících se v červených vínech. Poslední část literárního přehledu představuje analytické metody používané …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on the aromatic compounds in red wines. The literature review consists of three major chapters. The first one deals with red wine technology and describes the selected steps. The following chapter generally classifies the wine bouquet and categorizes the different groups of aromatic compounds occurring in red wine. The last part of the literature review presents the analytical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Reader: Michal Kumšta, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Synthesis of Metallosilicate Materials by Non-hydrolytic Methods
David Škoda -
Preparation of MOF based membranes for gas separation/detection
Elisabeth Mandelíková -
Gas Sensors for Detection of Explosive Taggants and Pollutants in Air
David Tomeček -
Comparison of aromatic compounds in jasmine rice of different origin
Aneta Kašíková -
Optimalizace a validace GC-MS metody pro stanovení těkavých aromatických látek v sýrech
Miroslav Koubek -
Vybrané validační parametry metody stanovení aromatických látek v tavených sýrových analozích
Lenka Burdějová -
Vybrané validační parametry metody stanovení aromatických látek bezu černého
Silvia Christovová -
Výroba vína je umění - servírování je věda
Jan Pavlíček