Vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s poruchami stravování (celiakie) – Bc. Katarína Petrášková
Bc. Katarína Petrášková
Diplomová práce
Vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s poruchami stravování (celiakie)
Evaluation of the availability of basic food for people with eating disorders (celiac disease)
Anotace:
Diplomová práce je zaměřená na vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s celiakií a analýzu faktorů, které by mohli aktuální situaci ovlivnit. Teoretická část práce obsahuje charakteristiku základních pojmů spojených s celiakií. Podává přehled o rozšíření nemoci mezi populací v různých zemích, charakterizuje formy celiakie a jejich možnou léčbu. Zabývá se bezlepkovou dietou a potravinami …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on evaluating the availability of basic foods for people with celiac disease and analysis of factors that could affect the current situation. The theoretical part contains the characteristics of the basic concepts associated with celiac disease. It gives an overview of the spread of the disease among populations in different countries, characterizes the forms of celiac …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2015
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/11122/vsh_m/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2015
- Vedoucí: doc. RNDr. Zdena Lustigová, CSc.
- Oponent: Ing. Blanka Zimáková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PETRÁŠKOVÁ, Katarína. \textit{Vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s poruchami stravování (celiakie)}. Online. Diplomová práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/oyn4a0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Udržitelná produkce bezlepkových potravin a jejich dostupnost v České republice
Karin Kašková -
Srovnání náročnosti nákupního procesu a dostupnosti běžných potravin proti potravinám bezlepkovým
Martina Štěpařová -
Segmentace na trhu bezlepkových potravin
Tereza Fendrychová -
Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka
Jan Vinkler -
Povědomí všeobecných sester o léčbě celiakie
Petra HOLEJŠOVSKÁ -
Bezlepková strava v gastronomických zařízeníc
Veronika Ševčíková -
Celiakie a její dopad na život dítěte v mladším školním věku.
Annemarie MIKEŠOVÁ -
Pohanka a její užití v bezlepkové stravě
Jana Doležalová