Agáta Vokatá
Bakalářská práce
“Proteinové” potraviny
“Protein” food
Anotace:
Bílkoviny, jedna ze základních makroživin, hrají ve výživě člověka velmi důležité funkce, především stavební, regulační a metabolické. Požadavky na bílkoviny ve stravě jsou pro jednotlivé konzumenty charakteristické, a to z mnoha důvodů. První část práce se zaměřila na přiblížení problematiky metabolismu a odlišného energetického výdeje u sportovců a u osob s nižším nebo průměrným energetickým výdejem …víceAbstract:
Proteins are one of the basic macronutrients in human nutrition, providing essential functions, primarily structural, regulatory, and metabolic. Protein requirements in diet very among individuals for several reasons. In the context of literature review, the issue of metabolism and different energy expenditure among athletes and individuals with lower or average energy expenditure was discussed. It …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Klára Cejpová, Ph.D.
- Oponent: Petr Šmíd, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva