Zdravotní komplikace v souvislosti s konzumací mléka a mléčných výrobků – Natálie Kamarýtová
Natálie Kamarýtová
Bachelor's thesis
Zdravotní komplikace v souvislosti s konzumací mléka a mléčných výrobků
Health complications related to consumption of milk and dairy products
Abstract:
Mléko je jednou ze základních potravin ve výživě člověka. Setkává se s ním již od raného věku a získává z něj mnoho cenných živin, které potřebuje ke správnému růstu a vývinu. Mléko je výborným zdrojem vápníku, esenciálních mastných kyselin, plnohodnotných bílkovin a vitamínů. I když je kravské mléko velmi ceněnou potravinou, někteří jedinci mohou mít s jeho trávením značné obtíže. Nežádoucí reakce …moreAbstract:
Milk has been recognized as an important part of our daily diet, across all cultures. Milk appears in human nutrition from an early age and obtains many valuable nutrients which are necessary for proper growth and development. Milk is an important source of dietary calcium, proteins, vitamins and essential fatty acids. Even though cow's milk is a highly valuable food some individuals may have difficulties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KAMARÝTOVÁ, Natálie. \textit{Zdravotní komplikace v souvislosti s konzumací mléka a mléčných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/p2zx5m/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Dietní opatření u dětí s nesnášenlivostí kravského mléka
Kateřina SOLDÁTOVÁ -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Health and Safety Applications in the Health Sector of Turkey
Rashad Zeynalli
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights