Zdravotní komplikace v souvislosti s konzumací mléka a mléčných výrobků – Natálie Kamarýtová
Natálie Kamarýtová
Bakalářská práce
Zdravotní komplikace v souvislosti s konzumací mléka a mléčných výrobků
Health complications related to consumption of milk and dairy products
Anotace:
Mléko je jednou ze základních potravin ve výživě člověka. Setkává se s ním již od raného věku a získává z něj mnoho cenných živin, které potřebuje ke správnému růstu a vývinu. Mléko je výborným zdrojem vápníku, esenciálních mastných kyselin, plnohodnotných bílkovin a vitamínů. I když je kravské mléko velmi ceněnou potravinou, někteří jedinci mohou mít s jeho trávením značné obtíže. Nežádoucí reakce …víceAbstract:
Milk has been recognized as an important part of our daily diet, across all cultures. Milk appears in human nutrition from an early age and obtains many valuable nutrients which are necessary for proper growth and development. Milk is an important source of dietary calcium, proteins, vitamins and essential fatty acids. Even though cow's milk is a highly valuable food some individuals may have difficulties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KAMARÝTOVÁ, Natálie. \textit{Zdravotní komplikace v souvislosti s konzumací mléka a mléčných výrobků}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/p2zx5m/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Dietní opatření u dětí s nesnášenlivostí kravského mléka
Kateřina SOLDÁTOVÁ -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Health and Safety Applications in the Health Sector of Turkey
Rashad Zeynalli
Název
Vložil
Vloženo
Práva