Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách – Markéta KONEČNÁ
Markéta KONEČNÁ
Bachelor's thesis
Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách
Use of Probiotic Bacteria in Fermented Foods
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na probiotika a jejich využití ve fermentovaných potravinách. Popisuje jak základní charakteristiky a požadavky na probiotické bakterie, tak jejich následný vliv na lidský organismus a výživovou hodnotu fermentovaných potravin. Dále je zde uvedena možnost náhrady klasických startovacích kultur za startovací kultury probiotické. Okrajově jsou zmíněna i témata, která …moreAbstract:
Bachelor´s thesis is focused on probiotics and their use in fermented foods. The basic characteristics and requirements for the probiotic bacteria and their effect on the human health and nutritional value of fermented fous are described. There is indicated the possibility of substitution of classical starter cultures by probiotic microorganisms. Also another matters related to probiotics such as prebiotics …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013
Accessible from:: 15. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KONEČNÁ, Markéta. Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Probiotika nové generace
Tereza Brousilová -
Probiotika a prebiotika v prevencii a liečbe porúch tráviaceho traktu
Ivana Strnadová -
Prebiotika ve výživě člověka
Michaela Podborská -
Prebiotika jako zdroj uhlíku pro Listeria monocytogenes
Anna Daťková -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Účinky hmyzího chitinu na laktobacily a jeho význam jako prebiotika
Marie Neprašová -
Účinky hmyzího chitinu na bifidobakterie a jeho význam jako prebiotika
Veronika Seidlerová -
Prebiotika a jejich význam pro zdraví člověka
Amina Briki