Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách – Markéta KONEČNÁ
Markéta KONEČNÁ
Bachelor's thesis
Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách
Use of Probiotic Bacteria in Fermented Foods
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena na probiotika a jejich využití ve fermentovaných potravinách. Popisuje jak základní charakteristiky a požadavky na probiotické bakterie, tak jejich následný vliv na lidský organismus a výživovou hodnotu fermentovaných potravin. Dále je zde uvedena možnost náhrady klasických startovacích kultur za startovací kultury probiotické. Okrajově jsou zmíněna i témata, která …viacAbstract:
Bachelor´s thesis is focused on probiotics and their use in fermented foods. The basic characteristics and requirements for the probiotic bacteria and their effect on the human health and nutritional value of fermented fous are described. There is indicated the possibility of substitution of classical starter cultures by probiotic microorganisms. Also another matters related to probiotics such as prebiotics …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zverejniť od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KONEČNÁ, Markéta. Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Probiotika nové generace
Tereza Brousilová -
Probiotika a prebiotika v prevencii a liečbe porúch tráviaceho traktu
Ivana Strnadová -
Prebiotika ve výživě člověka
Michaela Podborská -
Prebiotika jako zdroj uhlíku pro Listeria monocytogenes
Anna Daťková -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Účinky hmyzího chitinu na laktobacily a jeho význam jako prebiotika
Marie Neprašová -
Prebiotika a jejich význam pro zdraví člověka
Amina Briki -
Účinky hmyzího chitinu na bifidobakterie a jeho význam jako prebiotika
Veronika Seidlerová