Markéta KONEČNÁ

Bachelor's thesis

Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách

Use of Probiotic Bacteria in Fermented Foods
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena na probiotika a jejich využití ve fermentovaných potravinách. Popisuje jak základní charakteristiky a požadavky na probiotické bakterie, tak jejich následný vliv na lidský organismus a výživovou hodnotu fermentovaných potravin. Dále je zde uvedena možnost náhrady klasických startovacích kultur za startovací kultury probiotické. Okrajově jsou zmíněna i témata, která …viac
Abstract:
Bachelor´s thesis is focused on probiotics and their use in fermented foods. The basic characteristics and requirements for the probiotic bacteria and their effect on the human health and nutritional value of fermented fous are described. There is indicated the possibility of substitution of classical starter cultures by probiotic microorganisms. Also another matters related to probiotics such as prebiotics …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zverejniť od: 15. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KONEČNÁ, Markéta. Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies