Sledování vybraných polutantů a matabolitů léčiv v rybách – Mgr. Samuel Mach, Ph.D.
Mgr. Samuel Mach, Ph.D.
Disertační práce
Sledování vybraných polutantů a matabolitů léčiv v rybách
Monitoring of Selected Pollutants and Matabolites of Pharmaceuticals in Fish
Anotace:
Cílem této práce je přinést nové poznatky v oblasti expozice ryb cizorodými látkami uvolňovanými do prostředí člověkem. Byly použity dva různé přístupy: 1. Sledování jedné zvláštní skupiny kontaminantů, hlavních isomerů hexabromocyklododekanu (HBCD), v rybách získaných z Polského trhu. Toto sledování přispělo k pochopení nekontrolovatelného šíření nezáměrně uvolňovaných chemikálií a následné kontaminace …víceAbstract:
The aim of this thesis is to bring new insight in the field of exposition of fish to xenobiotics released by humans. Two different perspectives were used: 1. Monitoring of one special group of contaminants, hexabromocyclododecane (HBCD) predominant isomers, in fish obtained from polish fish market. This monitoring contributed to understanding of uncontrollable spreading of unintentionally released …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2019
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/itfwa/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 6. 2019
- Vedoucí: doc. RNDr. Zdeněk Šimek, CSc.
- Oponent: prof. Ing. Vladimír Havlíček, Dr., RNDr. Andrea Vojs Staňová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie (čtyřleté) / Chemie životního prostředí
Práce na příbuzné téma
-
Procesní kontaminanty v potravinách určených pro ´zdravou´ výživu
Anna Průšová -
Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny
Dominika Siudová -
´Nové´ organické kontaminanty v potravinách
Miroslava Jeřábková -
Kontaminanty v dětské výživě
Pavla Vrbická -
Přítomnost procesních kontaminantů v potravinách
Anežka Doležalová -
Obalové kontaminanty v potravinách
Leoš PODSEDNÍK -
Optimalizace molekulárně biologické metody pro detekci kontaminant v koření
Markéta Došková -
Emerging contaminants in marine waters
Miroslav Brumovský