Produkce jedlých květů měsíčku lékařského (Calendula officinalis L.) v podmínkách ekologického zemědělství – Bc. Tereza Semecká
Bc. Tereza Semecká
Diplomová práce
Produkce jedlých květů měsíčku lékařského (Calendula officinalis L.) v podmínkách ekologického zemědělství
Production of edible marigold flowers (Calendula officinalis L.) in organic farming conditions
Anotace:
Využití jedlých květů provádí lidstvo již po staletí a je hluboce zakořeněno v našich stravovacích návycích, tradicích a léčitelství. V současné době zažívají jedlé květiny renesanci obliby, zejména v oblasti moderní gastronomie a cukrářství. Jejich atraktivita spočívá v dekorativním vzhledu, lákavé vůni, jedinečných chuťových kvalitách a také v příznivých účincích na lidské zdraví díky obsahu prospěšných …víceAbstract:
People have been using edible flowers for centuries and it is deeply rooted in our eating habits, traditions, and healing. At present, edible flowers are experiencing a renaissance of popularity, especially in the field of modern gastronomy and confectionery. Their attractiveness lies in their decorative appearance, tempting scent, unique taste qualities, and also in the beneficial effects on human …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Petr Dvořák, Ph.D.
- Oponent: Jarmila Neugebauerová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEMECKÁ, Tereza. \textit{Produkce jedlých květů měsíčku lékařského (Calendula officinalis L.) v podmínkách ekologického zemědělství}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/p8a1qo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / specializace:
Zemědělství a rozvoj venkova / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Jedlé květy
Marie HAJNÁ -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
Jedlé květy a jejich rizikové obsahové látky
Klára Němečková -
JEDLÉ KVĚTY A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Martina Šebestová -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková -
Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam
Blanka SVOBODOVÁ -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová
Název
Vložil
Vloženo
Práva