Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství – Bc. Marie-Anna Kopřivová
Bc. Marie-Anna Kopřivová
Bakalářská práce
Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství
Prevention of Alimentary Infections in Nursing
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou alimentárních nákaz a jejich prevencí. Cílem této bakalářské práce je vyhledat a shrnout poznatky o alimentárních nákazách. Teoretická část je věnována základním pojmům, charakteristice, rozdělení alimentárních nákaz dle původu na bakteriální, virové a parazitární onemocnění, zabývá se jejich cestou přenosu, výskytem, protiepidemickými opatřeními k zamezení …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the issue of alimentary infections and their prevention. The aim of this bachelor thesis is to find and summarize knowledge about foodborne illnesses. The theoretical part is devoted to basic concepts, characteristics, division of foodborne diseases according to their origin into bacterial, viral and parasitic diseases, deals with their mode of transmission, incidence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 4. 2024
Identifikátor:
https://is.vszdrav.cz/th/cdewb/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2024
- Vedoucí: doc. MUDr. Lidmila Hamplová, PhD.
- Oponent: Ing. Soňa Jexová, PhD.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola zdravotnickáVysoká škola zdravotnická
Bakalářský studijní program / obor:
Všeobecné ošetřovatelství / Všeobecné ošetřovatelství
Práce na příbuzné téma
-
Alimentární nákazy a otravy a alergeny v potravinách
Zdeňka Davídková -
Alimentární nákazy u člověka a jejich laboratorní diagnostika
Michaela GREGOROVÁ -
Prevence alimentárních nákaz v lůžkových zdravotnických zařízeních
Dominik Sukovský -
Alimentární nákazy vyskytující se v Královéhradeckém a Plzeňském kraji
Martina BŘEČŤANOVÁ -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná -
Hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin.
Vendula SUSZKOVÁ -
Hygiena potravin
Lenka SEIDLOVÁ -
Nebezpečí z tepelného opracování potravin se zaměřením na grilování a hygienické znalosti strávníků
Šárka SELINGEROVÁ