Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství – Bc. Marie-Anna Kopřivová
Bc. Marie-Anna Kopřivová
Bachelor's thesis
Prevence alimentárních nákaz v ošetřovatelství
Prevention of Alimentary Infections in Nursing
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá problematikou alimentárních nákaz a jejich prevencí. Cílem této bakalářské práce je vyhledat a shrnout poznatky o alimentárních nákazách. Teoretická část je věnována základním pojmům, charakteristice, rozdělení alimentárních nákaz dle původu na bakteriální, virové a parazitární onemocnění, zabývá se jejich cestou přenosu, výskytem, protiepidemickými opatřeními k zamezení …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the issue of alimentary infections and their prevention. The aim of this bachelor thesis is to find and summarize knowledge about foodborne illnesses. The theoretical part is devoted to basic concepts, characteristics, division of foodborne diseases according to their origin into bacterial, viral and parasitic diseases, deals with their mode of transmission, incidence …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 4. 2024
Identifier:
https://is.vszdrav.cz/th/cdewb/
Thesis defence
- Date of defence: 17. 6. 2024
- Supervisor: doc. MUDr. Lidmila Hamplová, PhD.
- Reader: Ing. Soňa Jexová, PhD.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola zdravotnickáMedical College
Bachelor programme / field:
General Nursing / General Nursing
Theses on a related topic
-
Alimentární nákazy a otravy a alergeny v potravinách
Zdeňka Davídková -
Alimentární nákazy u člověka a jejich laboratorní diagnostika
Michaela GREGOROVÁ -
Prevence alimentárních nákaz v lůžkových zdravotnických zařízeních
Dominik Sukovský -
Alimentární nákazy vyskytující se v Královéhradeckém a Plzeňském kraji
Martina BŘEČŤANOVÁ -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná -
Hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin.
Vendula SUSZKOVÁ -
Hygiena potravin
Lenka SEIDLOVÁ -
Nebezpečí z tepelného opracování potravin se zaměřením na grilování a hygienické znalosti strávníků
Šárka SELINGEROVÁ