Bc. Tereza Maryšková

Bakalářská práce

Prevence alimentárních nákaz v lůžkových zařízeních

Prevention of foodborne diseases in inpatient facilities
Anotace:
Tématem bakalářské práce je prevence vzniku alimentárních nákaz v lůžkových zařízeních. Toto téma je velmi klíčové při zlepšování kvality zdravotní péče v tomto typu zařízení. Teoretická část práce se zaměřuje na problematiku alimentárních nákaz, etiologii, příznaky, druhy onemocnění, hygienu a preventivní opatření ošetřovatelského personálu. Praktická část bakalářské práce obsahuje vyhodnocení dat …více
Abstract:
The topic of the bachelor's thesis is the prevention of food-borne diseases in inpatient facilities. This topic is very crucial in improving the quality of health care in this type of facility. The theoretical part of the thesis focuses on the issue of foodborne diseases, on etiology, symptoms, types of diseases, hygiene and preventive measures of the nursing staff. The practical part of the bachelor …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 18. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Soňa Jexová, PhD.
  • Oponent: doc. MUDr. Lidmila Hamplová, PhD.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola zdravotnická