Stanovení základních analytických parametrů červené řepy a vodnice – Bc. Gabriela Velková
Bc. Gabriela Velková
Master's thesis
Stanovení základních analytických parametrů červené řepy a vodnice
Determination of Principal Analytical Parameters of Beetroot and Turnip
Abstract:
Teoretická část této diplomové práce se zabývá charakteristikou červené řepy a vodnice, jejich pěstováním, chemickým složením a vlastnostmi. Jsou zde také popsány metody, které byly použity v praktické části. V praktické části byl stanoven obsah sušiny a refraktometrické sušiny, titrační kyselost a obsah hrubé vlákniny ve vzorcích vodnice a červené řepy. Dále byla zjišťována antioxidační aktivita a …moreAbstract:
The theoretical part of the thesis deals with the characterization of beetroot and turnip, their cultivation, chemical composition and properties. The methods used in the practical part are also described. In the practical part the content of dry matter, soluble solids, titratable acidity and crude fiber in samples of beetroots and turnips were determined. Furthermore, the antioxidant activity and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2014
Accessible from:: 25. 4. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VELKOVÁ, Gabriela. \textit{Stanovení základních analytických parametrů červené řepy a vodnice}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/pe3xgz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Velková, Gabriela. Stanovení základních analytických parametrů červené řepy a vodnice. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Stanovení vybraných analytických charakteristik a antioxidační aktivity medu
Eva Volaříková -
Hodnocení kvalitativních parametrů salátové řepy
Mariana MIKEŠOVÁ