Vliv procesních parametrů na jakostní ukazatele sterilovaných okurků – Alena Jedounková
Alena Jedounková
Bachelor's thesis
Vliv procesních parametrů na jakostní ukazatele sterilovaných okurků
Influence of Process Parameters on Quality Indicators of Sterilized Cucumbers
Anotácia:
Zelenina se v konzervárenství zpracovává na mnoho způsobů, jedním z nich je sterilace ve sladkokyselém nálevu. Tato práce je zaměřena na optimalizaci sterilačního režimu pro výrobu sterilovaných okurků. Okurky byly sterilovány při teplotě 85 C po dobu 30, 28, 25 a 22 minut. Byl zkoumán vliv rozdílné doby sterilačního záhřevu na vybrané jakostní parametry okurek: texturní vlastnosti, mikrobiologická …viacAbstract:
Vegetables can be processed in a canning industry. One of the sectors canning industry is preservation in a sweet-sour pickle. This work is focused on the optimization of the preservation regime for the production of sterilized cucumber. Cucumber were preserved at 85 C for 30, 28, 25 and 22 minutes. The effect of different time of preservation heating on selected quality of parametric treatment textural …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Jedounková, Alena. Vliv procesních parametrů na jakostní ukazatele sterilovaných okurků. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies