Bc. Simona Ondruchová

Master's thesis

Inhibiční účinky polyfosforečnanů s různě dlouhým řetězcem na vybrané potravinářsky významné bakterie

The Inhibitory Effects of Polyphoshates with Different Chain on Selected Foodborne Bacteria
Abstract:
Fosforečnany jsou látky, které běžně využívají v potravinářství, za účelem zlepšení vý-sledné kvality výrobků, úpravy pH a i pro svou antimikrobiální aktivitu. V této diplomové práci byl sledován inhibiční účinek šesti fosforečnanů na vybrané grampozitivní a gramne-gativní bakterie. Pro dané účely byly použity fosforečnany (HEXA 62, HEXA 65, HEXA 68, HEXA 70, HEXA PE a Na2HPO4), které se lišily různou …more
Abstract:
Phosphates are substances commonly used in food industry for improve the final product quality, pH adjustment even for their antimicrobial activity. In this diploma thesis was ob-served inhibitory effect of six phosphates on selected Gram-positive and Gram-negative bacteria. For the present purposes are used polyphosphates (HEXA 62, HEXA 65, HEXA 68, HEXA 70, HEXA PE and Na2HPO4), which varied chain …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2015
Accessible from:: 22. 4. 2015

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Ondruchová, Simona. Inhibiční účinky polyfosforečnanů s různě dlouhým řetězcem na vybrané potravinářsky významné bakterie. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe