Inhibiční účinky polyfosforečnanů s různě dlouhým řetězcem na vybrané potravinářsky významné bakterie – Bc. Simona Ondruchová
Bc. Simona Ondruchová
Master's thesis
Inhibiční účinky polyfosforečnanů s různě dlouhým řetězcem na vybrané potravinářsky významné bakterie
The Inhibitory Effects of Polyphoshates with Different Chain on Selected Foodborne Bacteria
Abstract:
Fosforečnany jsou látky, které běžně využívají v potravinářství, za účelem zlepšení vý-sledné kvality výrobků, úpravy pH a i pro svou antimikrobiální aktivitu. V této diplomové práci byl sledován inhibiční účinek šesti fosforečnanů na vybrané grampozitivní a gramne-gativní bakterie. Pro dané účely byly použity fosforečnany (HEXA 62, HEXA 65, HEXA 68, HEXA 70, HEXA PE a Na2HPO4), které se lišily různou …moreAbstract:
Phosphates are substances commonly used in food industry for improve the final product quality, pH adjustment even for their antimicrobial activity. In this diploma thesis was ob-served inhibitory effect of six phosphates on selected Gram-positive and Gram-negative bacteria. For the present purposes are used polyphosphates (HEXA 62, HEXA 65, HEXA 68, HEXA 70, HEXA PE and Na2HPO4), which varied chain …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2015
Accessible from:: 22. 4. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ONDRUCHOVÁ, Simona. \textit{Inhibiční účinky polyfosforečnanů s různě dlouhým řetězcem na vybrané potravinářsky významné bakterie}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/ph1bun/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ondruchová, Simona. Inhibiční účinky polyfosforečnanů s různě dlouhým řetězcem na vybrané potravinářsky významné bakterie. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Využitelnost hmotnostní spektrometrie (MALDI - TOF) v identifikaci salmonel a odlišení od jiných bakterií z čeledi Enterobacteriaceae. Určování a výskyt sérovarů Salmonella Enteritidis v materiálu Synlab Č. B.
Zuzana WIMMEROVÁ -
Využitelnost hmotnostní spektrometrie (MALDI - TOFF) v identifikaci salmonel a odlišení od jiných bakterií z čeledi Enterobacteriaceae. Určování a výskyt sérovarů Salmonella Enteritidis v materiálu synlab czech s.r.o
Zuzana WIMMEROVÁ -
N-heterocyklické karbeny a jejich antimikrobiální a antimykotické vlastnosti
Anna SRHOLCOVÁ -
Změny enzymatické aktivity a zastoupení mikroorganismů během vermikompostování
Kateřina Suchardová -
Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie
Jolana Richterová -
Inhibiční účinky vybraných mastných kyselin na biofilm pozitivní bakterie
Lucie Žurková -
Vliv vybraných přírodních látek na bakterie produkující biogenní aminy
Ivana Huňová -
Inhibiční působení monoacylglycerolů a esenciálních olejů na dekarboxyláza-pozitivní bakterie
Aneta Ševčíková