Maroš KRCHŇÁK
Bakalářská práce
Studium markerů dormance u šalotky
Study of dormancy markers in shallot
Anotace:
Cibule šalotka (Allium cepa var. aggregatum L.) je přirozeně dormantní rostlina významná pro svou chuť, obsahové látky a zdravotní benefity. Během dormance se mění její chemické složení, zvláště vzájemný poměr malých sacharidů a fruktanů vlivem fruktanexohydrolas. V šalotce je přítomna hlavně fruktan-1-exohydrolasa. V této práci byla zkoumána dynamika malých sacharidů, glukosidů kvercetinu a enzymová …víceAbstract:
Shallot (Allium cepa var. aggregatum L.) is a naturally dormant plant, valued for its flavour, nutrition values and health benefits. Composition of shallot, especially the ratio between fructans and simple carbohydrates, changes during dormancy. This is due to the presence of fructan exohydrolases, primarily fructan 1-exohydrolase. Dynamic changes of simple carbohydrates and quercetin glucosides content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Tibor Béres, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KRCHŇÁK, Maroš. Studium markerů dormance u šalotky. Olomouc, 2019. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Chemická charakterizace šalotky
Věra DOSEDĚLOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva