Bc. Barbara STONAWSKÁ

Diplomová práce

Stanovení vybraných chemických charakteristik biopotravin

Determination of selected chemical characteristics of organic food
Anotace:
Cílem práce bylo porovnání vybraných chemických charakteristik ovoce a zeleniny pěstovaných v podmínkách ekologického a konvenčního zemědělství. Byl stanovován a porovnáván obsah popela, sušiny, organických kyselin, vitaminu C a {$\beta$}-karotenu. Ke stanovení vitaminu C a {$\beta$}-karotenu byla použita metoda HPLC-ECD. Byly také provedeny orientační kvalitativní zkoušky přítomnosti vitaminu A, …více
Abstract:
The aim of this work was a comparison of selected chemical characteristics of fruit and vegetables as products of organic farming and conventional agriculture was compared.The contain of ash, dry matter, organic acids, vitamin C and {$\beta$}-carotene was determined and compared. The HPLC-ECD was used to determine vitamin C and {$\beta$}-carotene. The qualitative tests of vitamin A, {$\beta$}-carotene …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zveřejnit od: 19. 5. 2009
Identifikátor: 12700

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2009
  • Vedoucí: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

STONAWSKÁ, Barbara. Stanovení vybraných chemických charakteristik biopotravin. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin