Biopřístupnost rtuti z ryb a rybích výrobků – Bc. Iva Ventrubová
Bc. Iva Ventrubová
Master's thesis
Biopřístupnost rtuti z ryb a rybích výrobků
Bioaccessibility of mercury from fish and fish products
Abstract:
Práce je zaměřena na stanovení biopřístupných obsahů rtuti z ryb a rybích výrobků. V teoretické části práce je popisována rtuť, zdravotní rizika, limity rtuti v potravinách, popisy jednotlivých druhů ryb, spotřeba ryb, chemické složení rybí svaloviny a nutriční význam, metoda UBM a metody stanovení rtuti. V praktické části práce byly nejprve zjištěny celkové obsahy rtuti, poté byl proveden UBM test …moreAbstract:
The work is aimed at determining bioaccessible mercury content of fish and fish products. In the theoretical part is described mercury, health risk, levels of mercury in food, descriptions of each species, fish consumption, chemical composition and nutritional importance of fish consumption, UBM method and methods for the determination of mercury. Firstly, in the practical part the total mercury contents …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Andrea Ridošková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Mercury in fish products
Tereza Novotná -
Vliv legislativy Evropské unie na obchod s rybími produkty
Barbora Vaculová -
Screening of PAHs concentrations in traditionally smoked fish products from Cambodian rural areas
Tereza Slámová -
The volatile carbonyl compounds formed during the oxidation of lipids in fish and fish products
Chibueze Benjamin Atuchukwu -
Produkty z akvakultury: Obchod, kvalita a vývoj nových výrobků
Václav NEBESKÝ -
Marketing strategies of fish products in Cambodia
Radek Vašíček -
Proteinové molekuly z exkrečně-sekrečních produktů rybího parazita Eudiplozoon nipponicum (Monogenea) a jejich význam v procesu trávení krve a modulaci imunitní odpovědi hostitele
Jana Ilgová -
Problematika výroby konzervovaných rybích produktů
Hong Phuong Luongová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights