Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský – Alice Šebístková
Alice Šebístková
Bakalářská práce
Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský
Effect of de-acidification on the final quality of white wine type Ryzlink vlašský
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá odkyselením bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský a jeho vlivem na výslednou jakost. V teoretické části je popsán technologický proces výroby bílé-ho vína, jedna z kapitol se věnuje problematice chemického odkyselování vína pomocí růz-ných metod. V praktické části je jedna z popisovaných chemických metod aplikovaná na odrůdu bílého vína Ryzlink vlašský. Pozorovány a vyhodnocovány …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with deacidification of white wine of the Welschriesling variety and its influence on the final quality. Theoretical part describes technological process of the white wine production. One of the chapters concentrates on the chemical deacidifation based on different methods. One of those described methods is applied on the Welschries-ling wine variety and then elaborated in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šebístková, Alice. Vliv odkyselení na výslednou jakost bílého vína odrůdy Ryzlink vlašský. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin