Bc. Jan Šťastný

Diplomová práce

Využití kyseliny fumarové k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín

Use of fumaric acid to inhibit malolactic fermentation in white wines
Anotace:
Diplomová práce se zabývá schopností kyseliny fumarové inhibovat bakterie mléčného kvašení. V literární části jsou popsány jednotlivé kmeny bakterií mléčného kvašení. Dále popisuje jejich metabolismus a faktory ovlivňující bakteriální růst. V literární části je dále obecně popsána kyselina fumarová, jsou popsány metody její výroby a účinky kyseliny fumarové na víno. Experimentální část je zaměřena …více
Abstract:
The thesis deals with the ability of fumaric acid to inhibit lactic acid bacteria. The literature section describes the different strains of lactic bacteria. It also describes their metabolism and factors affecting bacterial growth. The literature section also provides a description of fumaric acid, its production methods and the effects of fumaric acid in wine. The experimental part focuses on the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta