Výroba šťáv z netradičních druhů ovoce – Matěj Mach
Matěj Mach
Bachelor's thesis
Výroba šťáv z netradičních druhů ovoce
Production of Juices from Non-traditional Fruits
Anotácia:
Rakytník řešetlákový, jeřáb černý a dřín obecný jsou netradiční druhy ovoce pěstované na našem území. V České republice jsou tyto druhy ovoce využívány hlavně v domácím léčitelstvím. Cílem teoretické částí bakalářské práce je shrnout poznatky o tomto ovoci a výrobě ovocných šťáv. V praktické části pak zhodnotit senzorické vlastnosti šťáv z těchto netradičních druhů ovoce.Abstract:
Sea buckthorn, Black chokeberry, Cornelian cherry are non-traditional type of fruits grown in our teritory. In Czechia is this type of fruits use for alternative medicine. The teoritical part reviewing inform about this fruit and processing of juices in general. The practical part consist their evaulation of sensoric quality.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Mach, Matěj. Výroba šťáv z netradičních druhů ovoce. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Netradiční druhy exotického ovoce a jejich využití v gastronomii
Kateřina Zámečníková -
Vliv vegetačních a skladovacích podmínek na obsah bioaktivních látek u netradičních druhů ovoce
Irena Sytařová -
Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce
Michal Kutňák -
Profil těkavých látek netradičního druhu ovoce (Asimina triloba)
Jana Pallová -
Exotické ovoce v gastronomii
Jitka Kalinová -
Využití méně známých druhů ovoce pro výrobu nápojů
Kristýna Oherová -
Srovnání hodnot antioxidační kapacity v netradičních druzích ovoce.
Martina Žourková