Mgr. Magda Jandusová

Bakalářská práce

Stanovení riboflavinu v pivu metodou CE - LIF

Determination of riboflavin in beer using CELIF
Anotace:
V teoretické části bakalářské práce byl popsán význam riboflavinu a jeho zdroje. Teoretická část se věnovala také principu metody CE-LIF a jejím praktickým využitím. Prvním cílem praktické části bylo stanovení citlivosti metody; ta byla ověřena na roztoku standardu riboflavinu. Reprodukovatelnost měření standardu ve fosfátovém pufru o koncentraci 30 mM a pH 9,1 byla uspokojivá. Druhým cílem bylo ověření …více
Abstract:
The theoretical part of the thesis clarified the significance of riboflavin and its resources. Furthermore, it dealt with the principle of CE-LIF method and its practical use. The first objective was to determine the practical sensitivity of the method, which was tested on the standard solution of riboflavin. The reproducibility of the measurement of the standard in phosphate buffer at a concentration …více
 

Klíčová slova

Riboflavin pivo CE LIF fluorimetrie
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 1. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 2. 2012
  • Vedoucí: prof. Mgr. Jan Preisler, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie