Veronika BORŽENSKÁ

Bakalářská práce

Charakteristika vídeňské gastronomie

Characterisation of Viennese Gastronomy.
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat vídeňskou gastronomii a analyzovat vlivy světových kuchyní na ni. V první kapitole jsem se zaměřila na historické kořeny Vídně, ze kterých vyplynulo, jak tato kuchyně vznikala. Dále jsem se zmínila o klimatických podmínkách, fauně a flóře v Rakousku. V třetí kapitole jsem popsala vídeňské pokrmy a nápoje. Zvláštní pozornost jsem věnovala vídeňskému pivu a vínu …více
Abstract:
The aim of my bachelor thesis was to describe Vienna?s gastronomy and to analyse the influence of other cuisines to it. In the first chapter I focused on historical roots of the Vienna, that showes to us how it rose. Next I noted some fact about weather condition, fauna and flora in Austria. In the third chapter I described Vienna?s meals and bewerages. Special attention was given to Vienna?s beer …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 8. 2012
Zveřejnit od: 13. 8. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Ladislav Ivánek

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BORŽENSKÁ, Veronika. Charakteristika vídeňské gastronomie. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.8.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 13. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii