Veronika BORŽENSKÁ

Bakalářská práce

Charakteristika vídeňské gastronomie

Characterisation of Viennese Gastronomy.
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat vídeňskou gastronomii a analyzovat vlivy světových kuchyní na ni. V první kapitole jsem se zaměřila na historické kořeny Vídně, ze kterých vyplynulo, jak tato kuchyně vznikala. Dále jsem se zmínila o klimatických podmínkách, fauně a flóře v Rakousku. V třetí kapitole jsem popsala vídeňské pokrmy a nápoje. Zvláštní pozornost jsem věnovala vídeňskému pivu a vínu …více
Abstract:
The aim of my bachelor thesis was to describe Vienna?s gastronomy and to analyse the influence of other cuisines to it. In the first chapter I focused on historical roots of the Vienna, that showes to us how it rose. Next I noted some fact about weather condition, fauna and flora in Austria. In the third chapter I described Vienna?s meals and bewerages. Special attention was given to Vienna?s beer …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 8. 2012
Zveřejnit od: 13. 8. 2012

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BORŽENSKÁ, Veronika. Charakteristika vídeňské gastronomie. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.8.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 13. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii