Martin Novotný

Bakalářská práce

Kozí mléko a jeho využití

Goat milk and its utilisation
Anotace:
Kozí mléko obsahuje 87,2 % vody a 12,8 % sušiny. Kozí kolostrum má sušinu 21,7 %. V tuku kozího mléka převládají nasycené mastné kyseliny zejména kvůli kyselině palmitové a stearové. Z bílkovin převládá β-kasein, z minerálních látek vápník a fosfor a z vitamínů retinol. Výborná stravitelnost kozího mléka je dána menší velikostí tukových kuliček, bílkovinami a větším zastoupení mastných kyselin s krátkým …více
Abstract:
Goat milk contains 87.2 % water and 12.8 % total solids. Goat colostrum has 21.7 % total solids. Saturated fatty acids predominate in goat milk fat mainly due to palmitic and stearic acid. From proteins predominates β-casein, from minerals calcium and phosphorus and from vitamins retinol. Goat milk owes its excellent digestibility to smaller size of fat globules, proteins and a larger proportion of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Roman Pytel, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin