Eva Liscová

Bakalářská práce

Adsorpce vlhkosti u ovocných lyofilizovaných prášků

Moisture adsorption of fruit freeze-dried powders
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu lyofilizovaných ovocných prášků z hlediska obsahu vlhkosti, aktivity vody a adsorpce vlhkosti. V teoretické části jsou popsány jak klasické, tak moderní metody získávání práškového materiálu z ovoce. Součástí je také charakteristika použitých vzorků (plody aronie, šípku, černého rybízu, jeřábu a rakytníku). V experimentální části byly změřeny hodnoty aktivity …více
Abstract:
This bachelor?s thesis focuses on the analysis of lyophilized fruit powders in terms of moisture content, water activity, and adsorption properties. The theoretical section describes both classical and modern methods for obtaining powdered material from fruit. It also includes a characterization of the samples used (aronia, rosehip, blackcurrant, rowanberry, and sea buckthorn). In the experimental …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 6. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Liscová, Eva. Adsorpce vlhkosti u ovocných lyofilizovaných prášků. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická