Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií – Markéta HAVRANOVÁ
Markéta HAVRANOVÁ
Bakalářská práce
Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií
Determination of neutral detergent fiber in chosen non-traditional cereal varieties
Anotace:
Bakalářské práce se zabývá charakteristikou běžně pěstovaných obilnin v České republice a charakteristikou některých vybraných druhů pseudocereálií a netradičních druhů cereálií. Je zde popsána morfologie obilovin a jejich chemické složení. Rovněž se práce zabývá vlákninou. V praktické části je popsáno stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných vzorcích tradičních a netradičních cereálií …víceAbstract:
Theoretical part of this bachelor thesis deals with the characteristics of commonly grown cereals in the Czech Republic and characteristics of some chosen varieties of pseudocereals and non-traditional cereals. There is described cereal morphology and chemical composition. The thesis also deals with the dietary fiber. The practical part describes the determination of neutral detergent fiber in selected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2010
Identifikátor:
15061
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2010
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HAVRANOVÁ, Markéta. \textit{Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/pptebf/.
Jak správně citovat práci
HAVRANOVÁ, Markéta. Stanovení obsahu neutrálně detergentní vlákniny ve vybraných druzích netradičních cereálií. Zlín, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
Efektivní bachorová degradovatelnost neutrálně detergentní vlákniny u přežvýkavců
Ondřej KOUKOL -
Stanovení vlákniny a pektinu v komerčních vzorcích vlákniny
Kamila Blahůšková -
Stanovení vlákniny u netradičních mouk
Ivo Havlíček -
Stravitelnost netradičních cereálií
Petr SVOBODA -
Vliv použití netradičních surovin na kvalitu piva
Barbora Češpivová