Hodnocení kvality králičího masa v závislosti na době a kvalitě krmení – Marek Hrudka
Marek Hrudka
Master's thesis
Hodnocení kvality králičího masa v závislosti na době a kvalitě krmení
Evaluation of the quality of rabbit meat depending on the time and quality of feed
Abstract:
Diplomová práce se zabývá hodnocením kvality králičího masa v závislosti na době výkrmu a složení krmné dávky. Králíci byli poráženi v rozdílném věku (70. a 84. den věku) a krmeni krmnou směsí s přídavkem rozdílného množství plodu ostropestřce mariánského (Silybum marianum) a také antioxidantu AV3. Teoretická část pojednává obecně o kvalitě masa a faktorech, které ji ovlivňují (výživa vykrmovaných …moreAbstract:
This thesis deals with the evaluation of the quality of rabbit meat depending on the time of fattening and composition of the diet. Rabbits were slaughtered at different ages (70th and 84th day of age) and fed with a feed mixture by adding different amounts of milk thistle (Silybum marianum) and also antioxidant AV3. The theoretical part deals generally with the quality of the meat and the factors …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D.
- Reader: Adéla Dokoupilová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HRUDKA, Marek. \textit{Hodnocení kvality králičího masa v závislosti na době a kvalitě krmení}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/pq3nsk/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Využití ostropestřce mariánského ve výživě králíků
Iva Holešinská -
Využití ostropestřce mariánského (Silybum marianum) ve výživě zvířat
Stefanie Klímová -
Využití ostropestřce mariánského v kombinaci s houževnatcem jedlým ve výživě chovných samic a výkrmu brojlerových králíků
Jitka Sojková -
The impact of the milk thistle (Silybum marianum) supplement in feed ration on the rabbit metabolism and health status
Alice Procházková -
Multiprvková analýza kompletních krmiv metodou ICP-MS
Tereza Tatarová -
Vliv technologie výroby na stravitelnost základních živin v kompletních krmivech pro psy
Tereza Brunclíková -
Vliv výlisků ostropestřece mariánského v krmné směsi brojlerových kuřat na sensorickou jakost masa
Kateřina Sedláčková -
The impact of the milk thistle (Silybum marianum) supplement in feed ration on the rabbit metabolism and health status
Alice Procházková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights