Kvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdraví – Michaela Javůrková
Michaela Javůrková
Bachelor's thesis
Kvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdraví
Fermented kombucha drink and its effects on human health
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou biologicky aktivních sloučenin obsažených v kvašeném nápoji kombucha. Na začátku práce je popsán postup přípravy nápoje a chemické složení. Dále jsou uvedeny jeho blahodárné i nežádoucí účinky na lidský organismus. Závěrem je pozornost zaměřena na samotnou analýzu bioaktivních látek v kombuše především pomocí kapalinové chromatografie.Abstract:
This bachelor thesis deals with the analysis of biologically active compounds contained in the fermented kombucha drink. The process of preparation of beverages and chemical composition is described at the beginning of the thesis. In addition, its positive and side effects on the human organism are mentioned. The last part of the thesis is devoted to the analysis of bioactive substances of kombucha …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Javůrková, Michaela. Kvašený nápoj kombucha a jeho účinky na lidské zdraví. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Vliv vybraných parametrů na průběh fermentace modelových systémů pomoci symbiotických kultur
Markéta Mikešová -
Kombucha kůže: Příprava a charakterizace
Hau Trung Nguyen