Uplatnění alternativních rostlinných mouk pro výrobu chleba – Bc. Věra VÍTKOVÁ
Bc. Věra VÍTKOVÁ
Diplomová práce
Uplatnění alternativních rostlinných mouk pro výrobu chleba
Use of alternative plant flours for bread production
Anotace:
Literární přehled diplomové práce se zabývá významností chleba v jídelníčku, nutričním složením a vlivem nadměrné konzumace na zdraví člověka. Část obsahu je zaměřena na suroviny, jež jsou součástí výzkumu snažící se obohatit tuto potravinu bez negativního projevu na technologické vlastnosti těsta a senzorické změny výrobku. V praktické části jsou aplikovány mouky z výlisků tykve olejné, ostropestřce …víceAbstract:
This thesis is about importance of bread in diet, nutritional composition and the result of excessive at the human health. Part of the text deals with materials which are important section of research focused at enrichment of bread without negative effect on technical properties of dough. Is an effort to keep original sensory properties. Practical part deals with hemp, gourd, milk thistle and flax …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VÍTKOVÁ, Věra. Uplatnění alternativních rostlinných mouk pro výrobu chleba. Č. Budějovice, 2021. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Kvalita zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Příprava běžného pečiva s přídavkem alternativních mouk
Lenka UHLÍŘOVÁ -
Využití kompozitních mouk pro přípravu běžného pečiva
Lenka UHLÍŘOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva