Výskyt a aktivita Campylobacter jejuni v potravinách – Kristýna Floriánová
Kristýna Floriánová
Bakalářská práce
Výskyt a aktivita Campylobacter jejuni v potravinách
Campylobacter jejuni in foodstuff
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit aktuální ucelený literární přehled o výskytu a aktivitě Campylobacter jejuni v potravinách, včetně popisu virulentních faktorů a cest šíření v prostředí a potravním řetězci. C. jejuni je jedním z hlavních původců alimentárních onemocnění. Přirozeným místem výskytu této bakterie je trávicí trakt živočichů a hlavním rezervoárem jsou zejména chovy drůbeže. Nejčastěji …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to create a current comprehensive literature overview of the occurrence and activity of Campylobacter jejuni in food, including a description of virulence factors and routes of transmission in the environment and the food chain. C. jejuni is an important foodborne pathogen. The natural habitat of this bacteria is the digestive tract of animals, and the main reservoirs …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Oponent: Lucie Malá, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FLORIÁNOVÁ, Kristýna. \textit{Výskyt a aktivita Campylobacter jejuni v potravinách}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/pt4nay/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vyhodnocení rizika přenosu alimentárních onemocnění při kontaktu se zvířaty a zacházení s živočišnými produkty u dětí školního věku.
Pavlína MAROUSKOVÁ -
Výživa a bezpečnost potravin v těhotenství
Veronika Krejčová -
Alimentární nákazy: znalosti, zkušenosti, vnímání rizik a preventabilní chování
Jana Hájková -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná -
Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních
Šárka Buštíková -
Hmyzí protein v krmivech pro drůbež – kalkulace ceny produktu a marketingová strategie.
Barbora Pešková -
Ocenění podniku Vodňanská drůbež
Ganna Biryukova -
Hmyz – složka krmiv pro drůbež: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Lukáš Konečný
Název
Vložil
Vloženo
Práva