Kristýna Floriánová

Bakalářská práce

Výskyt a aktivita Campylobacter jejuni v potravinách

Campylobacter jejuni in foodstuff
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit aktuální ucelený literární přehled o výskytu a aktivitě Campylobacter jejuni v potravinách, včetně popisu virulentních faktorů a cest šíření v prostředí a potravním řetězci. C. jejuni je jedním z hlavních původců alimentárních onemocnění. Přirozeným místem výskytu této bakterie je trávicí trakt živočichů a hlavním rezervoárem jsou zejména chovy drůbeže. Nejčastěji …více
Abstract:
The aim of this bachelor thesis is to create a current comprehensive literature overview of the occurrence and activity of Campylobacter jejuni in food, including a description of virulence factors and routes of transmission in the environment and the food chain. C. jejuni is an important foodborne pathogen. The natural habitat of this bacteria is the digestive tract of animals, and the main reservoirs …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
  • Oponent: Lucie Malá, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses pt4nay pt4nay/2
21. 4. 2022
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.