Helena HARVÁNKOVÁ

Bakalářská práce

Nativní a denaturující elektroforéza vaječných proteinů.

Native and denaturing egg proteins electrophoresis.
Anotace:
Cílem bakalářské práce optimalizovat přípravu polyakrylamidového a agarózového gelu, seznámit se s kvalitativním a kvantitativním zastoupením proteinů obsažených ve vaječném bílku, dále ověřit použitelnost elektroforézy pro analýzu reálných vzorků vaječných proteinů a to jak za denaturujících, tak i za nedenaturujících podmínek. Nakonec srovnat náročnost provedení a analytický přínos obou typu elektroforéz …více
Abstract:
The aim of the bachelor thesis is to optimize the preparation of polyacrylamide and agarose gel, to get acquainted with the qualitative and quantitative composition of proteins contained in egg white. Further, to verify the applicability of electrophoresis for analysis of real samples of egg proteins under both denaturing and non-denaturing conditions. Finally, compare the performance and analytical …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2020
  • Vedoucí: Mgr. Michal Haluzík, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HARVÁNKOVÁ, Helena. Nativní a denaturující elektroforéza vaječných proteinů.. Ostrava, 2020. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta