Hodnocení kvality mléka pro výrobu sýrů – Kateřina Dospivová
Kateřina Dospivová
Bakalářská práce
Hodnocení kvality mléka pro výrobu sýrů
Evaluation of milk quality for cheese production
Anotace:
Mléko můžeme označit jako potravinu, která obsahuje skoro všechny živiny, potřebné pro život. Hlavní složkou mléka je voda a jako další komponenty mléka můžeme zařadit bílkoviny, tuky, sacharidy. V menším množství také vitamíny a minerální látky. S pokrokem moderní technologie se nám nabízí také nové možnosti pro stanovení jednotlivých parametrů. Tyto nové metody nabízí rychlejší a přesnější výsledky …víceAbstract:
Milk can be described as a food that contains almost all the nutrients needed for life. The main component of milk is water and other components of milk include proteins, fats, carbohydrates. In smaller quantities also vitamins and minerals. With the advancement of modern technology, we are also offered new possibilities for the determination of individual parameters. These new methods are offer faster …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
- Oponent: Šárka Hanzelková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza složení ruminální bakteriální mikroflóry pomocí NGS analýzy
Petra Halašková -
Analýza složení střevního mikrobiomu dítěte od narození do 1 roku
Barbora Lakotová -
Analýza složení odpadů ve vybraném regionu
Michal Weidenthaler -
Analýza složení odpadu na trasách svozových automobilů
Michal Kubík -
Možnosti zpracování a analýza složení biologicky rozložitelných složek ve SKO na území Moravskoslezského kraje
Adam Lamich -
Analýza složení komunálního odpadu se zaměřením na využitelné složky v Kutné Hoře
Veronika Kadlčíková -
Analýza složení odpadů jako podpůrný nástroj pro cirkulární ekonomiku
Samuel Halamíček -
Analýza složení těla, výživy a parametrů zdatnosti u cyklisty a handbiku
Karel Tyrpekl