Kateřina Dospivová

Bakalářská práce

Hodnocení kvality mléka pro výrobu sýrů

Evaluation of milk quality for cheese production
Anotace:
Mléko můžeme označit jako potravinu, která obsahuje skoro všechny živiny, potřebné pro život. Hlavní složkou mléka je voda a jako další komponenty mléka můžeme zařadit bílkoviny, tuky, sacharidy. V menším množství také vitamíny a minerální látky. S pokrokem moderní technologie se nám nabízí také nové možnosti pro stanovení jednotlivých parametrů. Tyto nové metody nabízí rychlejší a přesnější výsledky …více
Abstract:
Milk can be described as a food that contains almost all the nutrients needed for life. The main component of milk is water and other components of milk include proteins, fats, carbohydrates. In smaller quantities also vitamins and minerals. With the advancement of modern technology, we are also offered new possibilities for the determination of individual parameters. These new methods are offer faster …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
  • Vedoucí: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
  • Oponent: Šárka Hanzelková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta