Bc. Anna Menšíková
Master's thesis
Viskozita likérů
Viscosity of Liqueurs
Abstract:
Teoretická část této diplomové práce je zaměřena především na technologii výroby likérů, faktory mající vliv na konzistenční vlastnosti likérů a metody měření viskozity. V rámci vlastního experimentu byla sledována změna viskozity vybraných druhů likérů v průběhu dvou skladovacích pokusů. První skladovací pokus proběhl při 5 °C v době trvání tří měsíců. V rámci druhého skladovacího pokusu byly likéry …moreAbstract:
The theoretical part of the thesis is focused on production technology of liqueurs, factors which influence the consistency of liqueurs and methods of viscosity measurement. During the experiment was monitored the viscosity change of two chosen liqueurs during the stor-age. The first storage experiment took place for three months at 5 °C. The second experiment show us, how the liqueurs were stored …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2016
Accessible from:: 3. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Menšíková, Anna. Viskozita likérů. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 3.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 3. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Integrace ovocných destilátů a likérů do barů a nočních podniků - jejich propagace a konkurenceschopnost
David Kejř -
Výroba macerátů a likérů z ovocných surovin
Charlotte Vlková -
Pěstování, sklizeň a zpracování rakytníku řešetlákového (Hippophäe rhamnoides) na půdách v LFA a návrh užitného vzoru výroby bylinného léčivého likéru z jeho plodů ve směsi s plody bezu černého (Sambucus nigra).
Marcela HAVLÍKOVÁ -
Identifikace vonných látek v bylinných likérech
Pavel Kufa