Bc. Pavlína SIKOROVÁ

Master's thesis

Stanovení riboflavinu v cereálních produktech

The determination of riboflavin in cereal products
Abstract:
V teoretické části diplomové práce je popsán vitamin B2 {--} riboflavin, jeho zdroje a vlast-nosti (fyzikálně-chemické i fyziologické) a také ztráty vitaminu při technologických opera-cích. Dále jsou popsány analytické metody, především chromatografické techniky, využí-vané pro stanovení tohoto vitaminu a technika HPLC. Je zde uvedena i charakteristika ce-reálních produktů. Experimentální část popisuje …more
Abstract:
Theoretical part of the thesis describes vitamin B2 {--} riboflavin, its sources and features (physico-chemical and physiological) and also losses of vitamin at technological operati-ons. Further there are described analytical methods, first of all chromatographic technics, to use for determination of vitamin B2 and HPLC technic. The characteristics of cereal pro-ducts also introduced. Experimental …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Accessible from:: 16. 5. 2008
Identifier: 8069

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 6. 2008

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

SIKOROVÁ, Pavlína. Stanovení riboflavinu v cereálních produktech. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production