Stanovení riboflavinu v cereálních produktech – Bc. Pavlína SIKOROVÁ
Bc. Pavlína SIKOROVÁ
Master's thesis
Stanovení riboflavinu v cereálních produktech
The determination of riboflavin in cereal products
Anotácia:
V teoretické části diplomové práce je popsán vitamin B2 {--} riboflavin, jeho zdroje a vlast-nosti (fyzikálně-chemické i fyziologické) a také ztráty vitaminu při technologických opera-cích. Dále jsou popsány analytické metody, především chromatografické techniky, využí-vané pro stanovení tohoto vitaminu a technika HPLC. Je zde uvedena i charakteristika ce-reálních produktů. Experimentální část popisuje …viacAbstract:
Theoretical part of the thesis describes vitamin B2 {--} riboflavin, its sources and features (physico-chemical and physiological) and also losses of vitamin at technological operati-ons. Further there are described analytical methods, first of all chromatographic technics, to use for determination of vitamin B2 and HPLC technic. The characteristics of cereal pro-ducts also introduced. Experimental …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Zverejniť od: 16. 5. 2008
Identifikátor:
8069
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SIKOROVÁ, Pavlína. Stanovení riboflavinu v cereálních produktech. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Práce na příbuzné téma
-
Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích
Vendula Benediktová -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa
Hana TUREČKOVÁ -
Chromatografické stanovení vitaminů skupiny B v cereáliích
Eva MIKULKOVÁ