Vnímání Číny skrze její kulturní artefakty – Bc. Kateřina ŠAMAJOVÁ
Bc. Kateřina ŠAMAJOVÁ
Master's thesis
Vnímání Číny skrze její kulturní artefakty
The Perception of China through its cultural artefacts
Abstract:
Cílem magisterské diplomové práce je sledovat vývoj kulturních plodin v kontextu evropské a čínské historie, se zohledněním jeho agrikulturně-gastronomického významu a užití. Zároveň se snažíme popsat historii těchto plodin a objasnit jejich původ a aktualizovat tak doposud obecně přijímané informace. Sledovanými subjekty je pro Evropu Brassica oleracea var. capitata (a jiné variety), pro Čínu pak …moreAbstract:
The aim of this thesis is to observe the evolution of cultural plants, both in European and Chinese historical perspective respectively, paying special attention to their agricultural and gastronomic potential, as well as their utilization. Simultaneously, our aim is to describe the history of plants, explicate their origin and update generally accepted facts surrounding them. The subject of our scrutiny …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Ondřej Kučera
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠAMAJOVÁ, Kateřina. Vnímání Číny skrze její kulturní artefakty. Olomouc, 2018. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ArtsMaster programme / field:
Philology / English Philology - Chinese Studies
Theses on a related topic
-
Český trh specifických korporátních dluhopisů
Ondřej Zelo -
Úloha rizikových dluhopisů v investičním portfoliu
Ondřej Zelo -
Technologie pěstování hlávkového zelí s využitím minerálních hnojiv
Roman Zimák -
Optimalizace pěstitelské technologie, ekonomických ukazatelů produkce a realizace raného zelí
Eliška Čermáková -
Chladírenské skladování hlávkového zelí
Radovan Tůma -
Lyofilizované kysané zelí jako aktivní přísada do pekařských výrobků
Anna Liberská -
Zpracování nálevu z kysaného zelí s cílem zvýšení stability a spotřebitelské přijatelnosti produktu
Lenka Kohoutová -
Změny v produkci vybraných metabolitů u zelí v závislosti na napadení motýly z čeledi běláskovitých
Barbora Konečná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights