Vnímání Číny skrze její kulturní artefakty – Bc. Kateřina ŠAMAJOVÁ
Bc. Kateřina ŠAMAJOVÁ
Master's thesis
Vnímání Číny skrze její kulturní artefakty
The Perception of China through its cultural artefacts
Anotácia:
Cílem magisterské diplomové práce je sledovat vývoj kulturních plodin v kontextu evropské a čínské historie, se zohledněním jeho agrikulturně-gastronomického významu a užití. Zároveň se snažíme popsat historii těchto plodin a objasnit jejich původ a aktualizovat tak doposud obecně přijímané informace. Sledovanými subjekty je pro Evropu Brassica oleracea var. capitata (a jiné variety), pro Čínu pak …viacAbstract:
The aim of this thesis is to observe the evolution of cultural plants, both in European and Chinese historical perspective respectively, paying special attention to their agricultural and gastronomic potential, as well as their utilization. Simultaneously, our aim is to describe the history of plants, explicate their origin and update generally accepted facts surrounding them. The subject of our scrutiny …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Ondřej Kučera
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠAMAJOVÁ, Kateřina. Vnímání Číny skrze její kulturní artefakty. Olomouc, 2018. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ArtsMaster programme / odbor:
Philology / English Philology - Chinese Studies
Práce na příbuzné téma
-
Český trh specifických korporátních dluhopisů
Ondřej Zelo -
Úloha rizikových dluhopisů v investičním portfoliu
Ondřej Zelo -
Optimalizace pěstitelské technologie, ekonomických ukazatelů produkce a realizace raného zelí
Eliška Čermáková -
Technologie pěstování hlávkového zelí s využitím minerálních hnojiv
Roman Zimák -
Lyofilizované kysané zelí jako aktivní přísada do pekařských výrobků
Anna Liberská -
Změny v produkci vybraných metabolitů u zelí v závislosti na napadení motýly z čeledi běláskovitých
Barbora Konečná -
Chladírenské skladování hlávkového zelí
Radovan Tůma -
Zhodnocení účinnosti ekologicky šetrných prostředků na ochranu zelí vůči škůdcům
Kristýna Borková
Názov
Vložil
Vložené
Práva