Vnímání Číny skrze její kulturní artefakty – Bc. Kateřina ŠAMAJOVÁ
Bc. Kateřina ŠAMAJOVÁ
Diplomová práce
Vnímání Číny skrze její kulturní artefakty
The Perception of China through its cultural artefacts
Anotace:
Cílem magisterské diplomové práce je sledovat vývoj kulturních plodin v kontextu evropské a čínské historie, se zohledněním jeho agrikulturně-gastronomického významu a užití. Zároveň se snažíme popsat historii těchto plodin a objasnit jejich původ a aktualizovat tak doposud obecně přijímané informace. Sledovanými subjekty je pro Evropu Brassica oleracea var. capitata (a jiné variety), pro Čínu pak …víceAbstract:
The aim of this thesis is to observe the evolution of cultural plants, both in European and Chinese historical perspective respectively, paying special attention to their agricultural and gastronomic potential, as well as their utilization. Simultaneously, our aim is to describe the history of plants, explicate their origin and update generally accepted facts surrounding them. The subject of our scrutiny …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Ondřej Kučera
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠAMAJOVÁ, Kateřina. Vnímání Číny skrze její kulturní artefakty. Olomouc, 2018. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Filologie / Anglická filologie - Čínská filologie
Práce na příbuzné téma
-
Český trh specifických korporátních dluhopisů
Ondřej Zelo -
Úloha rizikových dluhopisů v investičním portfoliu
Ondřej Zelo -
Technologie pěstování hlávkového zelí s využitím minerálních hnojiv
Roman Zimák -
Optimalizace pěstitelské technologie, ekonomických ukazatelů produkce a realizace raného zelí
Eliška Čermáková -
Změny v produkci vybraných metabolitů u zelí v závislosti na napadení motýly z čeledi běláskovitých
Barbora Konečná -
Zpracování nálevu z kysaného zelí s cílem zvýšení stability a spotřebitelské přijatelnosti produktu
Lenka Kohoutová -
Lyofilizované kysané zelí jako aktivní přísada do pekařských výrobků
Anna Liberská -
Chladírenské skladování hlávkového zelí
Radovan Tůma
Název
Vložil
Vloženo
Práva