Monitoring syntetických potravinářských barviv – Petra Halamová
Petra Halamová
Bakalářská práce
Monitoring syntetických potravinářských barviv
Monitoring of synthetic food dyes
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá monitoringem syntetických potravinářských barviv. V teoretické části je popsána základní charakteristika syntetických potravinářských barviv, včetně použití v potravinářském průmyslu. Uvedena je také legislativa týkající se syntetických barviv v potravinářství. Dále jsou popsány vybrané metody stanovení syntetických potravinářských barviv a v neposlední řadě samotný monitoring …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with monitoring of synthetic food dyes. The theorical part describes main characteristics of synthetic food dyes, including usage in the food industry. The thesis also summarized the legislation of synthetic food dyes. There is a description of selected methods of determining synthetic food dyes and fi nally monitoring the actual products at the market that contain two or …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Jiří Vlček, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Vliv pH na potravinářská barviva
Radovan Abudayyeh -
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová -
Umělá barviva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka.
Justýna Kučerová -
Potravinářská barviva
Šárka ŠAFRÁNKOVÁ -
Barviva v potravinovém průmyslu a jejich získávání
Štěpán Martinek -
Barviva - výroba a použití v gastronomii
Zina ŽEBROKOVÁ -
Umělá barviva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka.
Justýna Kučerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva