Analýza polyfenolických látek v super potravinách II – Bc. Andrea Machačová
Bc. Andrea Machačová
Diplomová práce
Analýza polyfenolických látek v super potravinách II
Analysis of polyphenolic compounds in superfoods II
Anotace:
Tato práce je zaměřena na analýzu vybraných polyfenolických látek ve čtyřech superpotravinách. V teoretické části jsou charakterizovány analyzované superpotraviny, jedná se konkrétně o propolis, brusinky, chia semínka a rakytník. Tato část je také věnována charakteristice polyfenolických látek, základům technik ultrazvukové extrakce a kapalinové chromatografie a dále jsou zpracovány vybrané konkrétní …víceAbstract:
This thesis is focused on the analysis of polyphenolic compounds in four samples of superfoods. The theoretical part characterizes analyzed superfoods propolis, cranberries, chia seeds and sea buckthorn. This part also deals with a characteristic of polyphenolic compounds, fundamentals of ultrasonic extraction and liquid chromatography and specifically selected applications analysis of superfoods are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2015
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Machačová, Andrea. Analýza polyfenolických látek v super potravinách II. Pardubice, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití elektrochemické detekce ke stanovení antioxidantů a antioxidační aktivity
Nikola Kopecká -
Superpotraviny ve výživě
Kateřina BOUZKOVÁ