Bc. Andrea Machačová

Diplomová práce

Analýza polyfenolických látek v super potravinách II

Analysis of polyphenolic compounds in superfoods II
Anotace:
Tato práce je zaměřena na analýzu vybraných polyfenolických látek ve čtyřech superpotravinách. V teoretické části jsou charakterizovány analyzované superpotraviny, jedná se konkrétně o propolis, brusinky, chia semínka a rakytník. Tato část je také věnována charakteristice polyfenolických látek, základům technik ultrazvukové extrakce a kapalinové chromatografie a dále jsou zpracovány vybrané konkrétní …více
Abstract:
This thesis is focused on the analysis of polyphenolic compounds in four samples of superfoods. The theoretical part characterizes analyzed superfoods propolis, cranberries, chia seeds and sea buckthorn. This part also deals with a characteristic of polyphenolic compounds, fundamentals of ultrasonic extraction and liquid chromatography and specifically selected applications analysis of superfoods are …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2015
  • Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Machačová, Andrea. Analýza polyfenolických látek v super potravinách II. Pardubice, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin

Práce na příbuzné téma