Bc. Růžena Krutilová
Master's thesis
Přínosy a rizika GMO
Benefits and risks of GMO
Abstract:
Cílem této práce bylo shrnout základní informace o geneticky modifikovaných organismech se zaměřením na geneticky modifikované potraviny. Teoretická část pojednává o historii, legislativě, konzumaci a pěstovaní se zaměřením na přínosy i rizika těchto potravin. Praktická část se zabývá vyhodnocením průzkumu o vědomostech a postojích, souvisejících s genetickou modifikací, u studentů vysokých škol.Abstract:
The aim of this diploma thesis was to summarize the basic information about genetically modified organisms, specially about genetically modified foods. The theoretical part deals with the history, legislation, consumption and cultivation. It focuses on the benefits and risks of these foods. The practical part presents the evaluation of the research on university student´s knowledge and attitudes related …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/cyqy6/
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2016
- Supervisor: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Reader: prof. MUDr. Drahoslava Hrubá, CSc.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Regulace a restrikce geneticky modifikovaných plodin v EU
František Polák -
Informovanost veřejnosti o problematice geneticky modifikovaných organismů
Erika Liškutínová -
Rozdílné přístupy k potravinám obsahujícím geneticky modifikované plodiny
Alexander Sorokin -
Ochrana životního prostředí a zdraví před nepříznivými vlivy geneticky modifikovaných organismů
Jan Foldyna -
Aktuální situace v pěstování geneticky modifikovaných odrůd polních plodin v Evropské unii
Markéta Vlachová -
Nové trendy vývoje geneticky modifikovaných potravin a surovin
Kristýna Šimáková -
Faktory ovlivňující pěstování geneticky modifikovaných plodin ve vybraných zemích Jihovýchodní Asie
Kristýna Juráková -
Geneticky modifikované organismy a veřejnost
Magdaléna TENGLEROVÁ