Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka – Veronika KOCÁBOVÁ
Veronika KOCÁBOVÁ
Bachelor's thesis
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Cerealie and pseudocerealie in the nutrition of population
Abstract:
Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších pěstovaných cereálií a pseudocereálií. Tyto plodiny představují významný zdroj potravy pro člověka. Podrobněji se zabývá jejich charakteristikou, chemickým složením, vlastnostmi, odlištnostmi a zpracováním na pekárenské a další výrobky. Dále zahrnuje důležité poznatky o nutričním významu cereálií a pseudocereálií pro člověka.Abstract:
Bachelor essay is based on a listing of the most important grown cereals and pseudocereals. These cropplants represent an important source of food for man. Bachelor essay puts mind to their characteristics, chemical compositions, properties, differences and bakery and other products processing. It also includes an important knowledge of the cereals and pseudocereals nutritive sense for man.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 8. 2009
Accessible from:: 13. 8. 2009
Identifier:
7703
Thesis defence
- Date of defence: 9. 9. 2009
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOCÁBOVÁ, Veronika. Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 13. 08. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 8. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Petr MACHALA -
Stanovení mykoflóry obilek pšenice
Michal Loučka -
Variabilita semenářské kvality obilek jarního ječmene
Martin Hykyš -
Možnosti detekce a kvantifikace patogenů rodu Tilletia v obilkách a rostlinách pšenice seté
Lucie Bílková -
Detekce genů zodpovědných za zbarvení obilky u pšenice (Triticum aestivum L.)
Veronika Oravová -
Využitie genetických markerov u hexaploidných pšeníc s neštandardným sfarbením obilky
Klára Štiasna -
Geny zodpovědné za netradiční zabarvení obilek pšenice seté
Kateřina Mácová -
Vyhledávání a charakteristika genů zodpovědných za purpurové zbarvení obilek pšenice seté (Triticum aestivum L.)
Václav Trojan