Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka – Veronika KOCÁBOVÁ
Veronika KOCÁBOVÁ
Bachelor's thesis
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Cerealie and pseudocerealie in the nutrition of population
Anotácia:
Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších pěstovaných cereálií a pseudocereálií. Tyto plodiny představují významný zdroj potravy pro člověka. Podrobněji se zabývá jejich charakteristikou, chemickým složením, vlastnostmi, odlištnostmi a zpracováním na pekárenské a další výrobky. Dále zahrnuje důležité poznatky o nutričním významu cereálií a pseudocereálií pro člověka.Abstract:
Bachelor essay is based on a listing of the most important grown cereals and pseudocereals. These cropplants represent an important source of food for man. Bachelor essay puts mind to their characteristics, chemical compositions, properties, differences and bakery and other products processing. It also includes an important knowledge of the cereals and pseudocereals nutritive sense for man.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 8. 2009
Zverejniť od: 13. 8. 2009
Identifikátor:
7703
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 9. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOCÁBOVÁ, Veronika. Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 13. 08. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 8. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Petr MACHALA -
Stanovení mykoflóry obilek pšenice
Michal Loučka -
Detekce genů zodpovědných za zbarvení obilky u pšenice (Triticum aestivum L.)
Veronika Oravová -
Možnosti detekce a kvantifikace patogenů rodu Tilletia v obilkách a rostlinách pšenice seté
Lucie Bílková -
Variabilita semenářské kvality obilek jarního ječmene
Martin Hykyš -
Využitie genetických markerov u hexaploidných pšeníc s neštandardným sfarbením obilky
Klára Štiasna -
Geny zodpovědné za netradiční zabarvení obilek pšenice seté
Kateřina Mácová -
Vyhledávání a charakteristika genů zodpovědných za purpurové zbarvení obilek pšenice seté (Triticum aestivum L.)
Václav Trojan