Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování – Bc. Jolana Trojáčková
Bc. Jolana Trojáčková
Diplomová práce
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Changes of sensory quality of foods treated with microwave radiation during their storage
Anotace:
Mikrovlnný ohřev je v dnešní době velmi významnou součástí potravinářství. Je specifickým druhem dielektrického ohřevu. Zdrojem mikrovlnného záření, které se pohybuje v jednotkách GHz, je magnetron. Energii kmitavému obvodu dodávají elektrony pohybující se v magnetickém poli. Teplo vzniká v celém objemu ohřívaného předmětu. Výhoda tohoto typu ohřevu spočívá v rychlosti a ekonomičnosti provozu díky …víceAbstract:
Microwave heating is an important part of foods processing industry nowadays. It is a specific type of dielectric heating. The source of microwave radiation, measured in the frequency range GHz, is magnetron. The energy of the oscillating circuit is supplied by electrons moving in the magnetic field. The heat arises in the whole heated object. The benefits of this type of heating are the speed and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TROJÁČKOVÁ, Jolana. \textit{Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/q8s04z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Kateřina Jírová -
Mikrovlnný ohřev a reakce vybraných polyaromátů
Barbora Špitová -
Mikrovlnný ohřev pro zpracování plastů
Martin ŠKABRADA -
Využití mikrovlnného ohřevu v laboratoři
Pavel SVOZIL -
Příprava částic feritů zinku a kobaltu mikrovlnným ohřevem
Jiří Maškarinec -
Intenzifikace technologie ventingu pomocí mikrovlnného ohřevu
Petra Kubínová -
Katalytická oxidace VOCs v nebezpečných vzdušinách s využitím mikrovlnného ohřevu
Vladimir Lâsac -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses q8s04z q8s04z/3
16. 4. 2018