Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování – Bc. Jolana Trojáčková
Bc. Jolana Trojáčková
Master's thesis
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Changes of sensory quality of foods treated with microwave radiation during their storage
Abstract:
Mikrovlnný ohřev je v dnešní době velmi významnou součástí potravinářství. Je specifickým druhem dielektrického ohřevu. Zdrojem mikrovlnného záření, které se pohybuje v jednotkách GHz, je magnetron. Energii kmitavému obvodu dodávají elektrony pohybující se v magnetickém poli. Teplo vzniká v celém objemu ohřívaného předmětu. Výhoda tohoto typu ohřevu spočívá v rychlosti a ekonomičnosti provozu díky …moreAbstract:
Microwave heating is an important part of foods processing industry nowadays. It is a specific type of dielectric heating. The source of microwave radiation, measured in the frequency range GHz, is magnetron. The energy of the oscillating circuit is supplied by electrons moving in the magnetic field. The heat arises in the whole heated object. The benefits of this type of heating are the speed and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TROJÁČKOVÁ, Jolana. \textit{Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/q8s04z/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Kateřina Jírová -
Mikrovlnný ohřev a reakce vybraných polyaromátů
Barbora Špitová -
Mikrovlnný ohřev pro zpracování plastů
Martin ŠKABRADA -
Využití mikrovlnného ohřevu v laboratoři
Pavel SVOZIL -
Katalytická oxidace VOCs v nebezpečných vzdušinách s využitím mikrovlnného ohřevu
Vladimir Lâsac -
Příprava částic feritů zinku a kobaltu mikrovlnným ohřevem
Jiří Maškarinec -
Intenzifikace technologie ventingu pomocí mikrovlnného ohřevu
Petra Kubínová -
Použití různých aditiv při termické desorpci s mikrovlnným ohřevem
Petra Bartošíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights