Ceské Vánoce versus cínský Nový rok v kuchyni – Kateřina Šmajstrlová
Kateřina Šmajstrlová
Bakalářská práce
Ceské Vánoce versus cínský Nový rok v kuchyni
Czech Christmas versus Chinese New Year in the kitchen
Anotace:
Cílem této práce bylo zachytit rozdíly, ale i podobnosti v oblasti česko ? čínské kultury během svátků. Pojem kultura jsem se snažila zachytit v oblasti stolování a stravování. Dále jsem se zabývala původem a symbolikou českých Vánoc v kontrastu ke Svátkům jara, neboli Novému roku v Číně. Obsahově je práce rozdělena na čtyři části. V první části bakalářské práce provádím deskripci české a čínské kuchyně …víceAbstract:
I describe Czech and Chinese cuisine in the first part of my bachelor work. I introduce typical sources for the preparation of viands and other dishes in the next part and its consequential way of cooking and gadgets needed in the kitchen for their preparation. I address to a regional allocation of dishes in the Czech Republic as well as in China in the second part of the work. I look for cause of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 12. 2009
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 17. 12. 2009 dostupné: světu
Univerzita Palackého
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Německá filologie - Čínská filologie
Práce na příbuzné téma
-
Tradice stolování v Rusku ve srovnání s českými tradicemi
Klára Čurdová -
Kulinářské tradice Těšínska a jejich uplatnění v současné gastronomii
Barbora Lukášová -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Kulinární tradice v gastronomii na Chebsku
Markéta Vaštová -
Korejské a české svátky a tradice
Lucie SNÁŠELOVÁ -
CHARAKTERISTIKA, TRADICE A ZVYKY ARMÉNSKÉ NÁRODNÍ KUCHYNĚ
Timofey Khripun
Název
Vložil
Vloženo
Práva